X
GO

Novosti
Novosti : Craftattract

Izložba sadržava 35 panoa s fotografijama i tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku te 100-tinjak originalnih predmeta  i to: drvene igračke, češljevi od roga i pribor za češljarstvo, predmeti od slame, drva, zukve, kukuruzovine i šiblja, lončarski proizvodi, glazbeni instrumenti i nakit.

CRAFTATTRACT je akronim projekta koji Muzeji Hrvatskog zagorja, zajedno s nacionalnim i slovenskim partnerima su proveli zahvaljujući sufinanciranju iz europskih fondova. U stručnom evaluacijskom postupku dobio je vrlo visoke ocjene u drugom pozivu Programa za susjedstvo Interreg IIIA, a višestruke prednosti ovoga projekta odnosile su se na činjenicu da projekt sagledava tradicijsku baštinu kao bitnu sastavnicu razvoja, te je čitavim nizom indikatora jasno iskazao učinak aktivnosti tijekom provođenja i održivost nakon što sufinanciranje iz EU završi.

Mnoge zemlje žele postići uravnotežen odnos između turističkog i kulturnog sektora, te zaustaviti odlazak stanovništva iz manjih ruralnih zajednica.

Poticanje razvoja mikro lokacija, koje zagovara ovaj počiva na jasno definiranim ciljevima i ima mjerljive rezultate, te je pogodan za stvaranje novih poslovnih odnosa između različitih sudionika u području kulturnog turizma.  Paralelno s time čuva nematerijalnu baštinu u području, a projekt CRAFTATTRACT koristio je i Ministarstvu kulture RH prilikom prijave fenomena nematerijalne baštine na UNESCO Reprezentativnu listu čovječanstva.

Realizirana su dva uspješna upisa u području - Tradicijske drvene igračke Hrvatskog zagorja, te Medičarstvo SZ Hrvatske (veći dio medičarske tradicije očuvan je upravo u Zagorju).

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

RADNO VRIJEME:

Ponedjeljak-petak: 8 - 14 sati

Subota: prema prethodnoj najavi

Za vrijeme održavanja tematskih izložbi (Galerija Muzeja Moslavine):
svakim radnim danom i subotom 10-13, utorkom i četvrtom i od 17-19 sati

Muzej je zatvoren nedjeljom i državnim blagdanom

CIJENA ULAZNICE:
  • Odrasli: 10 kn
  • Učenici/studenti/umirovljenici: 5 kn
  • djeca do 7 godina/ uz predočenje odgovarajućeg dokumenta - iskaznice : članovi ICOM-a, članovi Hrvatskog muzejskog društva : besplatan ulaz
Adresa: Trg Kralja Tomislava 13, 44320, Kutina

Tajništvo: 044/683-548

Ravnateljica: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hr

 Arheološki odjel: 044/500-450

adzaja@muzej-moslavine.hr

Etnografski odjel: 044/500-451

smoslavac@muzej-moslavine.hr

 Galerijski odjel: 044/500-452

mladenmitar55@gmail.com

 Kulturno-povijesni odjel: 044/625-147

juroda@muzej-moslavine.hrFax:044/683-569
E-mail:  mmk@muzej-moslavine.hr

Osnivač: Grad Kutina 

Godina osnutka: 1960.

Vrsta muzeja: opći - zavičajni 

Prostor muzeja: 230 m2 

Sastavni dio muzeja: 

Galerija Muzeja Moslavine 

 

Ravnateljica: Jasmina Uroda Kutlić,  juroda@muzej-moslavine.hr