X
GO
Novosti
Novosti : Otvorena izložba Zaviri ispod u Križu, 22. 2. 2018.

Organizator: Općina Križ i Muzej Moslavine Kutina

Mjesto: Općina Križ

Vrijeme: 22. 2. 2018. u 18,00 sati

Tema: Etnografska izložba Zaviri ispod /donje rublje, higijena/

Autorica izložbe: Slavica Moslavac

U revijalnom dijelu nastupaju: VS Rusalke iz Kutine

 

Etnografska izložba pod nazivom Zaviri ispod /donje rublje i higijena/ nastavlja svoje predstavljanje po Hrvatskoj. Jučer je otvorenja u Galeriji Križ, a već slijedeći tjedan predstavlja se u Muzeju Grada Đurđevca. Rijetko obrađivana tema govori o tradicijskom i suvremenom donjem rublju koje je predstavljeno fotografski i tekstovima na 12 rollupa, umjetničkim djelima, 10-tak panoa, 10 velikih fotografija originalnom građom od podsuknji, kombinea, grudnjaka, korzeta, gaća, čarapa, haltera… i ostale građe koje pripada prošlim vremenima, načinjeni od raznih materijala: pliša, pamuka, lana, čipke, flanela, markizeta, svile, satena… …

Uvaženi skup je pozdravila Sandra Crnković, a o izložbi  je govorila autorica Slavica Moslavac, osim njih o izložbi su govorili i načelnik Općine Križ, gosp. Magdić, te kutinski gradonačelnik gosp. Babić.

U glazbenom i revijalnom dijelu nastupile su VS Rusalke, koje su se predstavile kreacijama donjeg rublja Katice Tomac, te otpjevale nekoliko veselih napjeva iz centrale Hrvatske.

 

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine