X
GO
Novosti
Novosti : Izložba Lovci – zaštitari prirode u Muzeju Moslavine u Kutini

U Muzeju Moslavine u Kutini, 3. svibnja 2016., uoči Međunarodnog dana muzeja otvorena je izložba Lovci – zaštitari prirode.
Poštivanje lovačkih tradicija i lovačkih običaja jedna je od značajki lovačkih društava i udruga s područja Krapinsko-zagorske županije. Izložba prikazuje pojedine segmente djelovanja lovačkih društava i udruga koje se, bez obzira na osuvremenjivanje životnih uvjeta, nisu bitno izmijenila.
Pojedinci svoju ljubav prema prirodi i životinjama iskazuju na način da se učlanjuju u lovačka društva i lovačke udruge. Svojim radom pridonose čuvanju, zaštiti i prehrani divljači, posebice u vrijeme nepogoda i prirodnih katastrofa. Lovstvo se, kao sastavni dio životne svakodnevice žitelja Krapinsko-zagorske županije, i nadalje prenosi iz generacije na generaciju, a osim što je etnografska prošlost, ono je i sadašnjost i budućnost mladih ovoga kraja.
Prilikom otvorenja, uz autoricu izložbe Anitu Paun-Gadža, prisutnima su se obratile ravnateljica Muzeja Moslavine u Kutini Slavica Moslavac i v. d. voditeljice Muzeja "Staro selo" Kumrovec Tatjana Brlek te naglasile važnost dugogodišnje međumuzejske suradnje, njezin doprinos očuvanju materijalne i nematerijalne baštine, kao i približavanje iste mladim naraštajima.
Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Kutine Josip Marić, a prigodni program upriličila je Pjevačka skupina "Angeline" iz Kloštar Ivanića.

http://popovaca.hr/vijesti/aktivnosti-udruga/106-vijesti-kultura/7520-izloba-qlovci-zatitari-prirodeq-u-kutini
http://www.mhz.hr/Doga%C4%91anja/Lovci-za%C5%A1titari-prirode-gostuje-u-Kutini_7830
 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine