X
GO
Novosti
Novosti : Avantura u muzejima

Avantura -knjiga 1-COPY.jpg

Avantura u muzejima/vodič kroz najzanimljivije hrvatske muzeje/

Školska knjiga Zagreb, 23. siječnja, 2012. u 18,00 sati

Jučer je u Školskoj knjizi u Zagrebu promovirana knjiga Avantura u muzejima ili vodič kroz najzanimljivije hrvatske muzeje.

U Hrvatskoj je danas registirrano 225 muzeja, galerija i zbirki, dok je u ovom vodiču zastupljno samo 31, a među njima je i Muzej Moslavine Kutina.

Autorice knjige su Irena Jukić Pranjić i Jelena Bračun Filipović, dok su podateke za Muzej Moslavine priredile: Slavica Moslavac, Jasmina Uroda Kutlić i Ana Bobovec.

Cilj projekta je upoznati učenike osnovnih i srednjih škola, ali i njihove roditelje, s bogatstvom hrvatskih muzeja. Svaki muzej je zastupljen  s istim brojem stranica. Razlog tome jest što ova knjiga nema namjenu valorizirati muzeje prema njihovoj veličini, tradiciji ili nekim drugim kriterijima, već predstaviti djeci različitost muzejske baštinu u Hrvatskoj. Zato su se priređivači trudili odabrati muzeje iz svih područja Hrvatske, i one najznačajnije, najveće, ali i manje i mlađe muzeje, one tradicionalnije, ali i nekonvencionalnije.

Knjiga sadržava 148 stranica, osnovnim podacima, te sa kratkim tekstovima zanimljivog sadržaja i obiljem fotografija dinamički nas uvodi u pojedine muzeje.

 

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine