X
GO
Novosti
Novosti : Predavanje i izložba

Dr. sc. Kornelija Minichreiter rođena je 1944.g. u Zagrebu. 1967. go završila je studij arheologije u Zagrebu, a 1990.g. doktorirala na temi:  Stariji neolitik u Sjevernoj Hrvatskoj. Od 1970. do 1992.g. radila je u Regionalnom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Osijeku, a  zatim u institutu za arheologiju u Zagrebu kao voditeljica znanstveno-istraživačkih projekata: Istraživanje kultura prapovijesnog razdoblja u Slavoniji i Baranji; Prapovijesni identitet kontinentalne Hrvatske; Prapovijesni identitet prvih zemljoradničkih populacija kontinentalne Hrvatske. Vodila je preko stotinu zaštitnih arheoloških istraživanja, i evidentirala nekoliko tisuća arheoloških lokaliteta iz prapovijesti, antike i srednjega vijeka.
Za Moslavinu i naš muzej vezana je kao stručna suradnica značajnim doprinosom na istraživanjima rimskog kompleksa Ciglenice u Osekovu
     
       Copy of 3.zračna snimka 2003.JPG          Copy of Katalog, naslovnica.jpg

   Kornelija Minichreiter je autorica velikog broja stručnih i znanstvenih radova
te knjiga: Starčevačka kultura u sjevernoj Hrvatskoj i Slavonski Brod, Galovo, deset godina arheoloških istraživanja. Dobitnica je godišnje nagrade Hrvatskog arheološkog društva.
   Od oca, profesionalnog fotografa, naslijedila je ljubav prema fotografiji, pa je fotoaparat bio njezin stalni pratitelj na istraživanjima i putovanjima. Tako su nastale fotografije za dušu predstavljene u izložbi: Slavonija i Srijem u srcu, koja je do sada bila prikazana u Zagrebu, Vuki, Osijeki, Valpovu i Slatini.

IMG_0352 - kopija.JPG   Copy of Jutra na Dunavu 14.jpg

U Kutini izložba službeno ostaje otvorena do 24. prosinca (svakim radnim danom i subotom od 10 do 13, a utorkom i četvrtkom i od 17 do 19. sati). Vjerojatno će ae moći razgledati i tijelom siječnja 2013.g.
 
 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine