X
GO
Novosti
Novosti : Radionice u parku

lj.r.5..jpg

I ove godine Koordinacijski odbor Kutina Grad prijatelj djece organizira ljetnu razonodu u kutinskom parku na Trgu kralja Tomislava. «Ljetna događanja za najmlađe ove se godine održavaju po treći puta, što su prepoznali i djeca i roditelji koji su tijekom lanjskih godina bili redoviti gosti naših radionica za djecu. I ove godine nudimo im sličan program u koji smo uključili brojne gradske ustanove koje rade s djecom», rekla je Renata Vlahek, voditeljica Koordinacije.

Gradonačelnik Kutine, Andrija Rudić, podržao je projekt Ljetne razbibrige i sve ljude koji su uključeni u te aktivnosti i koji svoje slobodno vrijeme odvajaju za djecu Kutine koja su, kako je naglasio, najveći kapital ovoga grada.
Nositelji programa Ljetne razbibrige su Dječje Gradsko vijeće, Muzej Moslavine, OŠ Banova Jaruga, TZ Grada Kutine, Društvo naša djeca, Udruga OSI, Odred izviđača Betlehem, te Zajednica tehničke kulture sa svim svojim sekcijama (Astronomsko društvo, Aero klub, Radio klub, Modelarski centar, Fotoklub i Robotika), kao i Dječji vrtić Kutina.

Muzej Moslavine predstavio se s dvije kreativno etnološke radionice. Djeca su izrađivala narodne nošnje od papira, i to najprije i to tako da su najprije papir nafaldala (čineći tako nabore na nošnji), a zatim oslikavali raznim bojama unutar faldi imitirajući tradicijske motive. Poslije je slijedilo spajanje svih dijelova i stavaljanje na podlogu. Druga radionica također je bila vezana uz tradiciju, ovoga puta su bile izrađevine od krep papira i to: razne vrste ruža i vjenčici. Voditeljice iz muzeja bile su Slavica Moslavac i Jelena Baraba.

lj.r.2..jpg

 

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine