X
GO
Novosti
Novosti : Izložba u Galeriji Muzeja Moslavine

Martina Brumen, stručna suradnica za likovnu i kazališnu kulturu HSK-a, kao i njezin prethodnik Mirko Kovačević, izrazili su osobito zadovoljstvo zbog ovako velikog interesa. “Ove je godine povećan broj likovnih radova. Povjerenstvo je bilo sastavljeno od eminentnih likovnih stručnjaka, među kojima je bio i kutinski povjesničar umjetnosti i kustos Galerije Muzeja Moslavine Mladen Mitar, a imalo je težak zadatak koji je rezultirao ovom zanimljivom izložbom” kazala je na otvorenju Martina Brumen.

2..jpg

Prof. Mladen Mitar rekao je kako se prosudbena komisija odredila prema dva najvrijednija kriterija, a to je poznavanje likovnog medija i autentičnost nastupa. “Svakako prvi je kriterij lakše realizirati nego drugi” rekao je Mitar, dodajući da bi drugo prosudbeno povjerenstvo upravo zato možda imalo drugačiji odabir. “Oni koji su imali hrabrosti prijeći granice zanatskog i zakoračiti u osobno zaslužili su samim izborom za ovu izložbu, hvalu i nagradu koja će postati poticaj za daljnje usavršavanje”. Među odabranim radovima nalaze se i radovi nekoliko Kutinčana: Ivice Bilandžića, Antonije Bukač, Josipe Đudarić, Želimira Šiška, te Božidara Špikića.

1..jpg

 

Više o radovima govorit će se na zatvaranju susreta, kada će doći i autori radova - 13. rujna u 13 sati u Galeriji Muzeja Moslavine. Ravnateljica Muzeja Slavica Moslavac pozvala je posjetitelje izložbe da svakako dođu i na zatvaranje izložbe jer je to prilika susreta s autorima, međusobnog druženja i razmjene iskustava svih ljubitelja umjetnosti.

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine