X
GO
Novosti
Novosti : Izložba Tradicijska baština šireg zavičaja

 

 

 

Organizator: Muzej Moslavine Kutina i OŠ Mate Lovraka

Mjesto: OŠ Mate Lovraka

Vrijeme: 8. 3. – 22. 3. 2016.

Tema: „Tradicijska baština šireg zavičaja“

Autorice: Slavice Moslavac

 

Muzej Moslavine Kutina  je poslije uspješne suradnje sa OŠ Zvonimira Franka, te knjižničarkom gđo. Anom Demut, nastavio prezentirati etnografsku muzejsku građu i u  OŠ Mate Lovraka, u suradnji s nastavnicom glazbenog odgoja gđo. Svjetlanom Glavaš.

5.oš mate lovraka.jpg

U OŠ Zvonimira Franka izložbu je u dvadesetak dana posjetilo gotovo 400-tinjak učenika, odradili pet likovnih radionica s nastavnicom likovne kulture gđo. Zvjezdanom Mihalke, koje su nosile nazive: ritam i simetrija, plošni oblici u kompoziciji, složeni ritmovi i sturkturne crte-onament.

6.oš mate lovraka.jpg

 

U OŠ Mate Lovrka postavljena je etnografska izložba „Tradicijska baština šireg zavičaja“, autorice Slavice Moslavac,  koja se sastoji od 16 panoa koji govore o sviračima i tradicijskim instrumentima, te tradicijsko, blagdanskom ruhu Moslavine, Hrvatske Posavine i Banovine.

3.oš mate lovraka.jpg

Cilj izložbe je da što veći broj učenika nižih i viših razreda, ne samo sa glazbenog odgoja već i ostale zainteresirane nađu teme za izučavanje kulturne bašine šireg zavičaja, a literarnim, glazbenim i likovnim uradcima izraze svoje viđenje izložbe.

4.oš mate lovraka.jpg

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine