X
GO
Novosti
Novosti : Priznanje Slavici Moslavac

Do sada su održani festivali u Zagrebu, Karlovcu, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Vinkovcima, Vodicama, Koprivnici, Biogradu n/m i Kostreni.

U službenom – natjecateljskom dijelu programa sudjelovalo je osam koreografa dok su se u revijalnom dijelu predstavili dvije skupine. Veliki je uspjeh održati u kontinuitetu jedanaest festivala  i to svaki puta u drugom gradu ili mjestu Lijepe naše.

2.Lana provjerava instrumente prije nastupa.jpg

Originalna koncepcija  Festivala preživjela je vrijeme i kritičku misao, te nam daje za pravo biti ponosnima na stvaranju i održavanju nečeg kulturološki vrijednog i originalnog istaknuo je selektor, Goran Knežević. I možda najznačajnije, mladi koreografi su prihvatili ovaj Festival kao nešto svoje, kao događaj gdje će se pošteno i kvalitetno vrednovati njihova koreografska ostvarenja i ideje, te ih tako poticati na daljnji angažman u svijetu folklornog stvaralaštva.

3.Koreograf S.M. u društvu s članovima KUD-a Graničar.jpg

Selektori ovog festivala bili su Andrija Ivančan, Goran Knežević i Ivan Goran Matoš koji su na temelju video zapisa, generalne probe, te samog nastupa, prema kriterijima vrsnoće proglasili najbojom koreografiju Široka je Moslavina, koreografa Slavice Moslavac, u izvedbi KUD- a „Graničar“ iz Križa.

Graničari su izveli slijedeće napjeve i kola: Široka je Moslavina, dudaški drmeš, repa, sito, pajdaš, igram kolo i derežanski drmeš, sve u glazbenoj obradi Lane Moslavac.

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine