X
GO
Novosti
Novosti : Predrag Lešić u Novoj Gradišci

3..jpg

Za organizacijski dio izložbe pobrinulo se  Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković, a za  izložbeni-akademski slikar Predrag Lešić i Muzej Moslavine Kutina. 

Na svečanoti otvorenja govorile su o međumuzeološkoj i kulturološkoj suradinji ravnateljice Marija Subić Karlovčan i Slavica Moslavac, dok je izložbu predstavio autor predgovora i likovnog postava Mladen Mitar, a izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Liljana Lukačević. U glazbenom programu sudjelovala je novoosnovana muška pjevačka skupina Orava iz Međurića, koja se predstavila s četiri slovačka napjeva.

Lešić je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika, sudionik Moslavačkog likovnog trienala u Kutini, slikar koji izlaže skupno i samostalno u zemlji i inozemstvu, a često sudjeluje i u dobrotvornim aukcijama humanitarnog karaktera. Diplomirao je slikarstvo 1988. u klasi profesora. Josipa Bifella na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Strčnjaci i likovni kritičari za Lešića kažu kako je riječ o vrsnom slikaru koji zbog svoje povučene prirode, samozatajnosti i skromnosti nije dobio istaknutije mjesto unutar suvremenoga hrvatskog slikarstva, iako kvalitetom radova to svakako zaslužuje. Njegova produkcija je pozamašna, a stil iznimno prepoznatljiv. Njegovi su prizori iznimno snažni, a jedinstveno rezanje kadra neobičnost jedinstvena u suvremenom  hrvatskom slikarstvu. Kada i ako treba, Lešić će naslikati i iznimne realističke portrete, vrstan je i crtač, na tragu hiperrealizma.

12..jpg

Likovna izložba Predraga Lešića Novogradiščane čeka od utorka u prostoru Doma kulture i mogu je pogledati sve do 20. kolovoza 2014.

 

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine