X
GO
Novosti
Novosti : Snimanje Dobro jutro Hrvatska iz MMK

Organizator: HRT I Muzej Moslavine Kutina

Vrijeme: 4.12.2014. u  7,15; 8,00; i 8,45 minuta

Mjesto: Muzej Moslavine Kutina i Novi gradski tre

Voditeljica kreativnih radionica: Slavica Moslavac

Stručni suradnici: Lidija Veliki, Nikola Bartulić, Renata Vlahek

1..jpg

 

 

 4..jpg

 

Danas je u Muzeju Moslavine, za emisiju Dobro jutro Hrvatska, novinarsko-snimateljska ekipa s HRT-a snimala tri priloga iz Muzeja i sa kutinskog Novog trga, a vezano za muzejske kreativne radionice, tj. izrade i oslikavanje licitarskih srca i božićnih kugli, dok je jedan prilog bio isto iz Muzeja Moslavine, ali se predstavila  pjevačka skupina KUD-a Seljačka sloga i baka Mara iz Kutinskog sela, koje su otpjevale pjesmu „16-est godin imala sam“, a riječ je dakle o Marinoj nagradi za životno djelo, o dugogoišnjem radu KUD-a Seljačka sloga i snimanju novog nosača zvuka koji će se promovirati poslije Nove godine.

4.-HRT.jpg

Na ovoj šestoj po redu kreativnoj radionici, pod voditeljstvom ravnateljice i etnologinje MMK, Slavice Moslavac, sudjelovali su učenici iz OŠ Mate Lovraka i OŠ Vladimira Vidrića sa likovnim pedagozima Lidijom Veliki-Vukas i Nikolom Bartulićem. Poslije snimanja učesnici su razgledali i ostale zbirke, a osobito ih je zanimao Garić grad i ostali burgovi o kojima je govorila kustosica arheološkog odjela Ana Bobovec.

7. HRT.jpg

2.-HRT.jpg

Na ostalim muzejskim, kreativnim radionicama sudjelovali su i učenici s nastavnicima iz OŠ Stjepana Kefelje, Zvonimira Franak, a božićno drvce mira će kititi i kreatori iz Društva Naša djeca, Knjižnice i čitaonice Kutina, Udruge OSI i učenici iz OŠ Banova Jaruga.  Svčanost ukrašavanja bit će 10. 12. 2014. u 11,00.

 

2..jpg

 
Povratak na naslovnicu
Podaci

Osnivač: Grad Kutina 
Godina osnutka: 1960.
Vrsta muzeja: opći - zavičajni 
Prostor muzeja: 230 m2 
Sastavni dio muzeja: 
Galerija Muzeja Moslavine